Omgeving
Ontdek de omgeving van Prudhomat
Omgeving
Ontdek de omgeving van Prudhomat
Omgeving
Ontdek de omgeving van Prudhomat
Omgeving
Ontdek de omgeving van Prudhomat
Omgeving
Ontdek de omgeving van Prudhomat
Vorige slide
Volgende slide

Manoir du Boscau is gelegen in de Dordogne vallei in het noorden van het departement de Lot. Voor de natuur- en cultuurliefhebbers is er in een cirkel van misschien maar 25 km rondom Boscau ontzettend veel te zien en te beleven.
Dat begint al met in de nabije omgeving 9 dorpjes die geclassificeerd zijn en op de lijst van 100 mooiste dorpjes van Frankrijk staan:

•Martel (25km). Een heel mooi middeleeuws marktstadje met leuke winkeltjes en terrassen. Daarnaast een leuke reptielen dierentuin (https://www.reptiland-le-renouveau.fr/ ) en de mogelijkheid om met een oude stoomtrein een prachtige authentieke route te rijden van Martel naar St Denis les Martel ( https://trainduhautquercy.info/?lang=en ). Regelmatig boerenmarkten en antiekmarkten.

Beaulieu sur Dordogne (11km). De naam zegt het al: Dit is een mooie plaats gelegen aan de rivier de Dordogne. In het plaatsje zijn meerdere restaurants en het heeft een schitterende abdijkerk die je kunt bezoeken.

Curemonte (23km). De combinatie van prachtige oude straatjes, gebouwen en indrukwekkende kastelen zorgt ervoor dat u gerust een middag door kunt brengen in dit mooie plaatsje. Bovendien kunt u vanuit het plaatsje bij
goed weer genieten van een mooi uitzicht over de omgeving en kunt u er erg mooi wandelen.

Rocamadour (27km). Het dorp is een heilig ‘stadje’ en een belangrijke plaats voor pelgrims, kijkt uit, vastgepind op
een kalkklif, over het ravijn van Alzou. Wat een schitterend en ruig landschap! Beroemd om zijn heiligdom de Zwarte Madonna, trekt Rocamadour jaarlijks een groot aantal bezoekers en pelgrims aan. Het dorp Rocamadour is trouwens na de Mont Saint-Michel de meest bezochte plek van Frankrijk.

Autoire (6km). Ligt vlakbij in een vallei die omhoog kruipt naar het hooggelegen plateau Causse de Gramat. Vooral de moeite waard om vanuit het mooie dorpje een wandeling te maken naar een mooie waterval, de Cascade d’Autoire.

Loubressac (6km). Ligt ook vlakbij. Nog sterker, je kunt het versterkte stadje met kasteel zien vanuit ons manoir. Het ligt op de rand van het hooggelegen plateau Causse de Gramat. Prachtig stadje met een aantal leuke restaurantjes

Turenne (31km ). Gelegen bovenop een steile heuvel. Leuk dorpje met mooie kerk en bovenop een machtige kasteelruïne. Dit kasteel is ooit bewoond geweest door de kleinzoon van Willem l: Henri de la tour d’Auvergne

Collonges la Rouge (30km). Het meest opvallende aan Collonges la Rouge is dat bijna alle gebouwen zijn opgetrokken uit rood zandsteen. Dit geeft het mooie Franse dorp een typisch middeleeuws sfeertje.

Carennac (8km). Carennac ligt als een plaatje hoog boven de rechteroever van de Dordogne aan de rand van de Haut-Quercy. Bij het bezoeken van dit dorp begrijp je direct waarom deze streek zo geliefd is bij toeristen. Carennac heeft alles om het plaatje compleet te maken: een kasteel, een kerk, een klooster, schilderachtige straatjes, terrasjes en een prachtig uitzicht op de Dordogne.

Bij het nabijgelegen Chateau de Montal (8km) vindt u een mooie golf course. (https://www.golf-montal.fr/) Ook het mooie chateau de Montal kunt u bezoeken. (https://www.chateau-montal.fr/)

De directe omgeving van Manoir du Boscau leent zich uitstekend om te gaan fietsen of wandelen. Op loopafstand het imposante kasteel Chateau Castelau-Bretenoux, het Collégiale St Louis en de pittoreske plaatsjes St Martin du Bois, Prudhomat en Felines.

Omdat het Manoir gelegen is aan de rand van het dal van de Dordogne, is het mogelijk om redelijk vlak mooie fietstochten te maken. U moet er wel rekening mee houden dat het Manoir zelf wat hoger gelegen is dus u begint dan met een stevige korte afdaling en u eindig dus met hetzelfde, maar dan omhoog.

Voorde sportieve fietsers is het ook mogelijk direct vanuit het Manoir richting het ruige gebied van de Causse de Gramatte fietsen. Houdt u dan rekening met hier en daar steil klimmen en afdalen.

De omgeving kent ook een aantal leuke en levendige winkel- en marktstadjes. Bretenoux is een mooi oud bastidestadje (2km) en St Céré (8km) werd ook wel klein Venetië genoemd vanwege zijn vele (ondergrondse) kanaaltjes die in de 17e eeuw door de Nederlandse ingenieur van Dome zijn aangelegd om een eind te maken aan de vele overstromingen.

Daarnaast vindt u bijna om de hoek de beroemde Gouffre de Padirac (12km). Deze grotten mag u niet missen. Diep onder de grond is daar door stromend water een gigantische grot uitgesleten. Je vaart met een bootje over een ondergrondse rivier en de proporties zijn enorm. En alsof dat nog niet genoeg is vindt u de schitterende Grottes de Presque op slechts 8km afstand, vlakbij het dorpje Autoire.

De rivieren de Dordogne en de Cère stromen op nog géén 2km afstand van ons Manoir. Daar kunt u vissen of een mooie spannende kanotocht maken.

Scroll naar boven